You, the petitioner
Button gieter2kopie

Geen woonwijk op Tuinpark Amstelglorie

10,745 signatures

De gemeente Amsterdam overweegt om het terrein van Tuinpark Amstelglorie na 2020 te gebruiken voor dure woningbouw. Een plan dat niet alleen honderden gezinnen uit de buurt dupeert, maar ook ten koste gaat van de leefbaarheid van het gebied. Stop de bebouwing van het overbleven Amsterdamse groen!

Petition

We

Vrienden en omwonenden van Tuinpark Amstelglorie

 

observe

-dat Tuinpark Amstelglorie er sinds 1953 voor zorgt dat tuinieren bereikbaar is voor Amsterdammers met een kleine beurs.
-dat Amstelglorie deel uitmaakt van de Amstelscheg, een van de meest waardevolle groengebieden aan de rand van Amsterdam. -dat Amstelglorie zich ontwikkelt tot een breed volkstuinpark, waar ook voor omwonenden veel te halen is. -dat het tuinpark fungeert als een grote groene long, waardoor de luchtkwaliteit in de omringende wijken acceptabel blijft.

 

and request

Wij doen een dringend beroep op de gemeente Amsterdam om ons tuinpark uit de bouwplannen van Koers 2025 te halen. Op die manier kunnen we blijven werken aan een buurtgericht volkstuinenpark, dat een buffer vormt tegen bebouwing van het groengebied langs de Amstel.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-13 
Lead petitioner:
Jeroen van der Spek 
Organisation:
Bestuur Tuinpark Amstelglorie 
Website:

History

Signatures

Updates

Aankondiging van petitie Geen woonwijk op Tuinpark Amstelglorie

https://t.co/lP5jdhdL1v nieuwe #petitie "Geen woonwijk op Tuinpark Amstelglorie" #amsterdam— petities (@petities) June 3, 2016

.

2016-06-03